Afvalbeheer

Afvalbeheer omvat de processen en acties die nodig zijn om afval te beheren vanaf het begin tot de definitieve verwijdering. Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld.

Tips om afval goed te scheiden
Wees zorgvuldig bij het scheiden van je afval. Gooi bijvoorbeeld geen gloeilampen in de glasbak en geen plastic bij het gft. En haal folders uit het plasticfolie voordat je ze bij het oud papier doet. Alleen dan kan jouw afval goed worden verwerkt.
Gebruik een doorzichtige vuilniszak om je plastic, blikken en drinkpakken in te verzamelen. Zo kan de afvalverwerker beter zien of er geen afval bij zit dat er niet in thuishoort.

Voordelen van recyclen
Het spaart grondstoffen uit: bijvoorbeeld bomen voor papier, aardolie voor plastic, (zeldzame) metalen voor apparaten en blik.
andbouwgrond kan dan gebruikt worden om voedsel te verbouwen.
Recyclen kost meestal (veel) minder energie dan het winnen van grondstoffen en maken van nieuwe materialen. Voor nieuw aluminium is bijvoorbeeld 20 keer zoveel energie nodig als voor het omsmelten van oud aluminium. De kwaliteit van gerecyclede materialen is meestal net zo goed.
Recyclen zorgt voor minder broeikasgassen, dan afval verbranden.

Wil je meewerken aan een beter milieu voor nu en toekomstige generaties? Ga voor groen en bestel Ecofriendly kantoorartikelen.

Onze bestsellers