Ecofriendly

Waarom zou je kiezen voor duurzame kantoorartikelen?

Het exacte effect van duurzame artikelen voor op kantoor op het milieu is natuurlijk afhankelijk van welke kantoorartikelen jij aanschaft. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor gerecycled papier in plaats van nieuw papier, voorkomt dit natuurlijk dat er extra bomen gekapt moeten worden. Deze bomen hebben we hard nodig, aangezien zij de CO2 als het ware uit de lucht kunnen halen en opslaan.

Kies je daarentegen voor koffiemokken in plaats van plastic wegwerpbekertjes, dan draag je weer je steentje bij om de plastic consumptie terug te dringen. Op deze manier komt er weer minder plastic afval in de natuur terecht.

Ondanks de verschillende effecten die verschillende artikelen voor op kantoor met zich mee kunnen brengen, mag je er bij een echt duurzaam product vanuit gaan dat dit kantoorartikel ongeacht een positievere uitwerking heeft op het milieu. Het beste zou natuurlijk zijn wanneer je de keuze maakt om voor al je producten voor op kantoor te kiezen voor de meest duurzame optie.

Maar dit is vaak niet praktisch en bovendien ook maar al te vaak financieel niet haalbaar. Vooral wanneer je je net pas begint te verdiepen in duurzaamheid en duurzame artikelen voor op kantoor, kan dit alles nogal overweldigend zijn. Daarom is het verstandig om klein te beginnen en kleine stapjes te zetten. Op die manier wordt het ook echt haalbaar om je kantoor in huis of op het werk zo milieuvriendelijk mogelijk in te richten.


Bestseller